Volledig scherm
© Thinkstock

Halderberge zegt adieu tegen de rode cijfers

OUDENBSOCH - Zoals veel gemeenten, neemt ook Halderberge met veel genoegen afscheid van de rode cijfers. Jan Mollen gaat als financieel wethouder zijn eerste begrotingsbehandelingen op 20 oktober en 10 november ontspannen tegemoet.

Logisch, want niet alleen blijft er in de begroting van 2017 ruim 80.000 euro over, ook de belasting voor afval en riolering gaat omlaag. Inwoners met een eigen woning betalen 17 euro minder, de heffing voor huurders wordt met 19 euro verlaagd.

Zoals het een oud-bankier betaamt, tempert Mollen een al te kwistig bestedingspatroon. "Na jaren van bezuinigen is het financiële herstel ingetreden. De meerjarenraming laat ook een positief beeld zien. Maar laten we oog houden voor risico's en onzekerheden bij de uitvoering van de decentralisaties in de zorg."

De wethouder verwacht dat de vanuit het Rijk overgehevelde taken met de beschikbare rijksgelden kunnen worden uitgevoerd. Hij waarschuwt wel voor bijkomende kosten in de aansturing van het sociaal domein en extra juridische kosten vanwege een toenemend aantal bezwaarmakers op dat terrein. "Reserves opbouwen is nodig."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
858 stemmen