Volledig scherm
© Breda International Airport

Halderberge is halve ton kwijt aan perikelen kaakchirurgie op Airparc Seppe

OUDENBOScH - Het juridisch getouwtrek om de kaakchirurgen op Airparc Seppe weg te krijgen, heeft de gemeente Halderberge 50.000 euro gekost.

Dat staat te lezen in de najaarsnota, zoals kersverse wethouder financiën Jan Mollen deze week presenteerde. De kosten slaan op de juridische begeleiding, die de gemeente inhuurde voor de bezwaar- en beroepsprocedure. Een praktijk voor kaakchirurgie strookte langs het vliegveld niet met het bestemmingsplan. Daar moet alle bedrijvigheid luchtvaartgerelateerd zijn. Inmiddels zijn de chirurgen uit Bosschenhoofd weg getrokken.

De onvoorziene kostenpost is niet de enige tegenvaller in de najaarsnota. Zo was rekening gehouden met een 1 procents-salarisverhoging van ambtenaren. Dat is 3 procent geworden. Toch een verschil van 250.000 euro. Het gemeentehuis is voor 55.000 euro extra aangepast vanwege de komst van de politiebalie. En de overboeking van grondbedrijf naar gemeentelijke organisatie scheelt ook 165.000 euro. "Maar dat heeft op de totale begroting weinig invloed", legt Mollen uit.

Meevallers zijn het parkmanagement Borchwerf, hogere OZB-opbrengsten en de verkoop van openbaar groen.

Al met al komt Halderberge in de najaarsnota 170.000 te kort, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het een overschot van bijna 540.000 euro in de zomernota.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
384 stemmen