Volledig scherm
ANP Kippa

Guus Meeuwis en René Froger op 'buurtfeest' in Hartje Ginneken

BREDA - Twee vrienden houden op 10 september een joekel van een buurtfeest op het Schoolakkerplein in Hartje Ginneken. Met Guus Meeuwis, Pater Moeskroen, René Froger en andere vaderlandse toppers. En met plek voor 7.000 bezoekers.

„Nou ja, buurtfeest is niet het juiste woord. Het is een echt evenement geworden”, zegt Johan de Vos, eigenaar van Café Boerke Verschuren over het project Hartje Ginneken dat hij samen met zijn maat Joris Joosen heeft uitgedokterd.

De vergunningen zijn binnen, de contracten met de artiesten getekend. De Vos en Joosen, die momenteel voor zijn werk in het buitenland zit, houden van organiseren. Joosen is de geestesvader van het carnavalsfeest 076 Bal en medebedenker van Hossen op de Markt. Ook heeft hij het eenmalige concert van Hardwell in de Grote Kerk mede mogen organiseren.

De Vos is nu al vier jaar de drijvende kracht achter Boerke Verschuren. „We hebben alles zelf geregeld. Het was een boel werk, maar als je dan ziet dat nu alles zwart-op-wit staat. Ja, dat geeft wel een wow-factor.”

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
199 stemmen