Volledig scherm
Guus de Heer vaart in oktober uit naar de Caraïben. "Ik zeil zijn droom achterna." foto tonny presser/pix4profs

Guus de Heer (14) gaat half jaar studeren op een tallship naar Caraïben

THOLEN - Of hij straks in elke haven een tattoo laat zetten? Nee, zeker weten van niet. Wat Guus de Heer volgend voorjaar wel mee naar huis neemt: een pakket levenservaring, meer zeilkennis en goede studieresultaten als leerling van 4 vwo. Een plezierreisje wordt het zeker niet. "Er wordt veel van je verwacht."

De 14-jarige Guus heeft aangemonsterd bij School at Sea, een programma dat zich richt op het ontwikkelen van talent en leiderschap. Hoe? Door vanuit Amsterdam met een zogeheten tallship naar de Caraïben te varen, en weer terug.

Een halfjaar duurt de reis. Zo'n 11.000 zeemijlen liggen voor de boeg. Met onderweg aanlegplaatsen als Tenerife, Kaap Verdië, de Antillen, Dominica, San Blas Eilanden en Havana, Cuba.

Ondertussen wordt aan boord onderwijs gegeven, door bevoegde docenten. De eerste weken van het nieuwe studiejaar volgt Guus nog gewoon op 't Rijks in Bergen op Zoom. Ook wordt het leerjaar in de schoolbanken afgesloten. In de tussentijd, vanaf 15 oktober tot en met 15 april, zit De Heer buitengaats.

Het programma is met zorg samengesteld, waarbij rekening is gehouden met heersende winden en het orkaanseizoen dat volledig omzeild wordt. Hij heeft er zin in. "Zeilen, het avontuur, de contacten met locals, het lijkt me allemaal bijzonder leerzaam."

Lees woensdag meer over Guus de Heer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
787 stemmen