Volledig scherm
GTC Rally in 2015 Foto Esmeralda Hack

GTC Rally richt vizier op België, vrijdag en zaterdag in West-Brabant

ACHTMAAL / ROOSENDAAL - De GTC Rally doorkruist vrijdag en zaterdag voor de 29ste keer West-Brabant. Het evenement staat volgens organisatievoorzitter John Elst inmiddels als een huis. Het strijdtoneel uitbouwen tot in België is volgens hem echter een must.

John Elst heeft als organisator van een autosportevenement eigenlijk geen klagen, weet hij. "Een gezonde organisate, veel publiek, voldoende klassementsproeven en mede dankzij Max Verstappen begint de autosport in brede kring steeds populairder te worden", telt de ondernemer uit Achtmaal zijn zegeningen. "Aan de andere kant moet je altijd blijven zoeken naar verbeteringen."

Voornemen
Dus gaan Elst en de zijne na de 29ste editie serieus werk maken van een eerder voornemen: "Het oversteken van de grens. Met één of twee proeven in België moeten we onze basis zien te verbreden. In de hoop dat het meer goede deelnemers uit België naar onze rally trekt. Dat heeft dan weer effect op de Nederlandse teams. Als we die op deze manier een nieuwe uitdaging bieden, verhoogt dat onze aantrekkingskracht."

Het aantal deelnemers is volgens Elst de enige bron van zorg van de GTC Rally, die in de volksmond beter bekend staat als De Nacht van Achtmaal. Meer deelnemers betekent meer inkomsten en hoger wedstrijdniveau. 

België
België is van oudsher een rallygek land. "Maar een rally in de grensstreek ten noorden van Antwerpen is er niet. We hebben al eerder geprobeerd om iets te doen in Wuustwezel, Hoogstraten of Essen. Steeds kregen we geen medewerking van de overheid daar. We gaan nu op een andere manier proberen om die gemeenten achter ons te krijgen."

Ook dit jaar neemt de GTC rally al een volgende stap met de verhuizing van het rallycentrum Etten-Leur naar paardensportcentrum Den Gouberg in Roosendaal. "Daar hebben we alles compact bij elkaar. Voor het publiek en de rijders is dat ideaal."

Vrijdag en zaterdag
De rally start vrijdagavond met een proloog op Den Goubergh en vier proeven rond Achtmaal.

Zaterdag volgen de laatste 12 proeven nabij Wouwse Plantage (Nispen), Wouw, Etten-Leur, Rijsbergen en Sprundel.

Volledig scherm
GTC Rally in 2015 Foto Esmeralda Hack
Volledig scherm
Erwin Klippel vorig jaar in actie tijdens een klassementsproef in 2015. foto Johan Wouters
Volledig scherm
GTC Rally in 2015 Foto Esmeralda Hack
Volledig scherm
GTC Rally in 2015 Foto Esmeralda Hack

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen