Volledig scherm
Foto Marcel van Dorst – MaRicMedia

Grote vondst: tienduizenden liters grond- en afvalstoffen synthetische drugs in loods Dorst

DORST - De politie heeft donderdag in een loods aan de Leijweg in Dorst tienduizenden liters grondstoffen voor synthetische drugs en afvalstoffen gevonden. De 51-jarige eigenaar van het pand is aangehouden. Dat vertelt een politiewoordvoerster. Volgens haar gaat het om heel grote hoeveelheden. "Dit komen we eens in de 3 à 4 jaar tegen."

De grond- en afvalstoffen werden halverwege de middag gevonden. Er stonden tussen de 45 en 50 1000-litervaten. Het is nog niet duidelijk of die allemaal vol zitten. Het moet dus nog worden onderzocht om hoeveel liter het precies gaat. In de loods was geen drugslaboratorium. Er zijn geen kleinere vaten gevonden. Het is nog niet duidelijk hoe groot het percentage grondstoffen is en hoe groot het percentage afvalstoffen is.

De politie is met een onderzoek begonnen. Zo wordt onder meer naar sporen gekeken en probeert de politie te achterhalen waar het spul vandaan komt. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) heeft monsters genomen.

Het is bij de woordvoerster niet bekend of er sprake was van vervuiling. Er zijn metingen gedaan, maar de resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

De politie was donderdagavond druk met het leeghalen van de loods. Twee grote vrachtwagens moesten er aan te pas komen om alle vaten weg te halen.

Lees meer over dumpingen van drugsafval en bekijk de kaart met dumpingen op bd.nl/drugsafval.

Volledig scherm
Xtc © ThinkStock
Volledig scherm
Tienduizenden liters grond- en afvalstoffen synthetische drugs in loods Dorst © oto Marcel van Dorst – MaRicMedia

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1290 stemmen