Volledig scherm
© Marc Rietveld

Grote brand in agrarische loodsen Kruisland kost 2.000 varkens het leven (video)

KRUISLAND - Een grote brand bij varkenshouderij Van de Wouw in Kruisland heeft gistermiddag het leven gekost aan 2.000 varkens. De brand ontstond even na drie uur bij het bedrijf aan de Kleine Bolspolder bij werkzaamheden aan het dak van een loods waar de varkens in zaten.

Werknemers van een dakbedekkingsbedrijf waren met branders aan de slag toen de vlam oversloeg. De brand sloeg snel om zich heen en de varkens waren niet meer te redden.

Tot in de wijde omgeving waren de donkere, dikke rookwolken te zien. De brand woedde in twee loodsen. De brandweer, die met meerdere wagens aanwezig was, kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere loodsen op het terrein. Die varkens zijn ongedeerd gebleven.

Er is geen asbest vrijgekomen, liet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. Omwonenden die last hadden van de rookwolken werden geadviseerd om ramen en ventilatie dicht te houden.

Zowel burgemeester Ruud van den Belt als wethouder Cors Zijlmans kwamen ’s middags naar de boerderij om poolshoogte te nemen. „Het is triest”, reageert Van den Belt. „Zoiets heeft een grote impact op de boer.”

Gelukkig was de brand in het buitengebied, zegt hij, waardoor er geen direct gevaar was voor omwonenden. Hij complimenteert de inzet van de brandweer. „De brandweer van Kruisland was heel erg snel ter plaatse.”

Volledig scherm
© Christian Traets/Maric Media
Volledig scherm
© Christian Traets/Maric Media
Brand in loodsen met 2.000 varkens in Kruisland. Video: Marc Rietveld
Brand in loodsen met 2.000 varkens in Kruisland. Video: Ine Cup

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
650 stemmen