Volledig scherm
karpack zonnepanelen roosendaal

Grootste zonnecentrale van West-Brabant is goed voor 800.000 kWh (video)

ROOSENDAAL - Op het dak van verpakkingsbedrijf Karpack in Roosendaal liggen bijna 3300 zonnepanelen. Hiermee is het bedrijf in een klap ook de grootste zonnecentrale van West-Brabant. Dinsdag is het zonnepanelendak officieel geopend.

De zonnepanelen in Roosendaal leveren genoeg energie op voor het verpakkingsbedrijf zelf en voor minimaal 300 huishoudens. In totaal kan het bedrijf 800.000 kWh groene stroom opwekken. De helft van de zonnestroom wordt gebruikt voor de productie van kartonnen groente- en fruitverpakking. De andere helft wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

"In onze sector gebruik je veel energie en is de CO2 uitstoot erg hoog. Wij willen dit als bedrijf reduceren en milieubewust werken”, aldus Janwillem Passer, eigenaar van Karpack.

"We zijn twee maanden bezig geweest om alles te plaatsen. De panelen gaan zo’n 25 jaar mee en moeten in deze tijd de investering terugverdienen”, zegt Jeroen Saeijs, directeur van Loyalty Solar dat de zonnepanelen heeft geplaatst. Wij verwachten dat dit project ook andere ondernemers gaat overtuigen om de stap te zetten.”

Wethouder Toine Theunis opende gisteren officieel het duurzaamheidproject. "Karpack is een schitterend voorbeeld voor andere bedrijven. Er zijn genoeg platte daken in Roosendaal. Deze kunnen gebruikt worden om energie op te wekken", aldus Theunis.

De grootste zonnecentrale van West-Brabant ligt op het dak van verpakkingsbedrijf Karpack in Roosendaal. Video Loyalty Solar

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
780 stemmen