Volledig scherm
© Erna Lammers

Groot onderhoud riool en elektra aan rand van Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM -  Aan de rand van de wijk Bergse Plaat vinden vanaf maandag een kleine maand lang werkzaamheden plaats aan het hoofdriool en de 150 kv-leiding van stroomnetbeheerder Tennet. Dat gaat gepaard met afsluitingen, omleidingen en extra reistijd. "Maar het is noodzakelijk", zegt Peter Bogers, hoofd openbare ruimte van de gemeente Bergen op Zoom. Langs de Markiezaatsweg worden de afsluitingen in het riool vervangen door zwaardere exemplaren.

Nu is het nog zo dat die deksels zo nu en dan omhoog gedrukt worden. Daardoor kan er stank- en wateroverlast in de wijken ontstaan. Met zwaardere deksels moet dat opgelost zijn, zegt Bogers. Tijdens het werk is er slechts één rijbaan van de Markiezaatsweg beschikbaar. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Tegelijkertijd vervangt Tennet vanaf maandag een deel van de 150kv-leiding. Daarvoor wordt het stuk Laan van Reimerswaal vanaf de kruising tot de Laan van Everswaard afgesloten.

Bogers: "Verkeer wordt via de Laan van Hildernisse-Noord de wijk ingeleid en via de Laan van Hildernisse-Zuid er uit." De omwonenden zijn volgens hem van het werk op de hoogte gesteld.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen