Volledig scherm
Drugslaboratorium gevonden in Roosendaal. © Politie

Groot drugslaboratorium in loods Roosendaal: 'sprake van gevaarlijke situatie'

ROOSENDAAL - In een loods aan de Hoge Bergen in Roosendaal is maandagmorgen een groot drugslaboratorium gevonden. Er was sprake van een gevaarlijke situatie. Een 55-jarige man uit Roosendaal en een 17-jarige jongen uit Hoogvliet zijn aangehouden. Dat meldt de politie. 

Volgens een woordvoerder werd er vermoedelijk amfetamine geproduceerd in de loods op bedrijventerrein Borchwerf. Verschillende ruimtes in de loods waren ingericht voor het laboratorium. Er is veel drugsafval gevonden. Het werd rond 07.30 uur aangetroffen. De politie kwam het op het spoor na onderzoek.

Het ontmantelen duurt tot en met maandagavond. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse. Een politiewoordvoerster kon maandagmiddag nog niet melden wat er precies is aangetroffen omdat agenten nog druk bezig waren met het ontmantelen van het laboratorium. "We hebben nu nog geen totaaloverzicht", meldde zij.

De twee verdachten werden in een cel gezet, maar de 17-jarige jongen was maandag al op vrije voeten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
79 stemmen