Volledig scherm
Gummaruskerk is hét herkenningspunt voor Steenbergen © Archieffoto BN DeStem

Groep mannen intimideert vergadering Steenbergen

STEENBERGEN - Intimiderend en aandacht trekken op een verkeerde manier. Dat was de reactie van de fractievoorzitters uit de Steenbergse raad gisteravond op het verschijnen van een groep bezoekers tijdens de commissievergadering waarin de agenda’s van de raad besproken werden.

Na ongeveer tien minuten vergaderen kwam de groep van ongeveer zeven man de raadzaal binnen van wie de meesten achter in de zaal bleven staan. „Dit is een openbare vergadering, jullie mogen best gaan zitten”, zei burgemeester Ruud van den Belt na enkele minuten tegen de mannen. De mannen gingen echter niet zitten, maar liepen weg. Toen ze buiten waren, werd er op het raam gebonsd. De burgemeester schorste daarop even de vergadering.

Na de hervatting vroeg Van den Belt of het bezoek als intimiderend was ervaren. „De groep trok de aandacht op een negatieve manier”, vond Jeroen Weerdenburg (CDA). Eric van de Spelt (D66) vond dat iedereen vrij is de vergadering te bezoeken. „Maar als ze dan op die manier blijven staan in plaats van te gaan zitten, dan voel je je wel ongemakkelijk.” Wilma Baartmans (Gewoon Lokaal!), Luc Aben (VVD) en Willem van de Berge (PvdA) vonden het ook intimiderend. „Als mensen eventueel ergens onvrede over hebben, moeten ze met ons in gesprek gaan”, aldus Van den Berge. „Als we weten wie het zijn moeten we ze benaderen om het gesprek aan te gaan.”

Wat Van den Belt betreft was het goed om nog even met elkaar af te stemmen hoe het voorval was overgekomen. „Er is niets gebeurd en ze gingen weg toen ik vroeg of ze gingen zitten, toch moeten we kijken hoe we er in de toekomst mee omgaan.”

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
741 stemmen