Volledig scherm
De Grote Kerk in Breda. © Ramon Mangold/het fotoburo

Groene, zakelijke of culturele stad? Breda maakt deze maand keuzes

BREDA - Is Breda de internationale stad om zaken te doen in Europa? Of de groenste stad van Nederland met veel parken en duurzame verkeersoplossingen? Of de stad van cultuur en vermaak? Het zijn vragen waar deze maand antwoord op moet komen.

In november wil het college van B & W een scenario overleggen over wat Breda wil uitstralen de komende jaren. Het is geen vrijblijvende keuze want Breda wil daar het beleid op aanpassen en dat heeft ook financiële gevolgen.

De keuzes worden gemaakt in het kader van Het Verhaal van Breda. Daarmee wil Breda een duidelijk profiel krijgen om onder meer bedrijven, toeristen en studenten te trekken.

Het proces is voor de zomer van start gegaan. De gemeente heeft data verzameld, zestig interviews gedaan, een enquête gehouden onder 1.600 mensen en diverse werksessies gehad.

"Daar zijn een aantal scenario's uitgekomen die wij als college besproken hebben", zegt wethouder Boaz Adank. In die scenario's komen diverse zaken naar voren, zoals eerder genoemde 'internationale stad' en 'groene stad'.

"We hebben ook gekeken wat het dan inhoudt als je bijvoorbeeld een internationale stad wil zijn. Dan moet je nog actiever bedrijven proberen aan te trekken die in dat profiel passen, je moet de website Engelstalig maken en mogelijk de internationale school uitbreiden", legt Adank uit.

Lees maandag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
854 stemmen