Volledig scherm
Beheerder Robert Deliën op het pas voltooide dak van het Natuurpodium. "Scholieren vinden de natuureducatie over de Brabants Wal bij ons absoluut interessant." foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Groeiend Natuurpodium in Bergen op Zoom is nu echt af

BERGEN OP ZOOM - Het groene dak van het Natuurpodium - het bezoekerscentrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie, gevestigd boven jeugdherberg StayOkay - is klaar.

Daarmee komt een einde aan de werkzaamheden sinds de opening, exact een jaar geleden. Er zijn zonnepanelen geplaatst, er is ruimte voor het vasthouden en verwerken van regenwater en insecten hebben een prima nieuwe plek.

Beheerder Robert Deliën is tevreden. Doel is om de Brabantse Wal een podium te geven. En dat lukt. Het eerste jaar trok het educatiecentrum zo'n 2.500 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Voor komend schooljaar staan er inmiddels 4.000 inschrijvingen genoteerd.

"Of leerlingen deze natuureducatie interessant vinden? Een absolute ja", concludeert Deliën. "Het is een vernieuwende manier van onderwijs. We laten de boeken heel even links liggen en geven leerlingen ruimte om de geschiedenis, natuur en techniek in de praktijk te ontdekken. Daarbij staat creativiteit centraal. Een van de activiteiten is een workshop schilderen, waarbij leerlingen in het bos op zoek moeten naar een element dat ze raakt. Of dat nou een bepaalde boom is of iets heel anders, het gaat erom dat ze erover nadenken en hun gevoel weergeven op het doek."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van woensdag 20 juli

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen