Volledig scherm
© Thinkstock

Groeiend aantal buurtpreventieteams: aantal inbraken in Rucphen gehalveerd

RUCPHEN -  Met name door het groeiende aantal buurtpreventieteams en de oprichting van diverse WhatsApp-groepen, zien de veiligheidscijfers in de gemeente Rucphen er dit jaar beter uit dan over een vergelijkbare periode in 2015. Het aantal woninginbraken is precies met de helft gereduceerd.

Een jaar geleden waren er dat rond deze tijd 34. In 2016 staat de teller op 17 inbraken.

Volgens burgemeester Marjolein van der Meer Mohr speelt de inzet en het toezicht van buurtpreventieteams daarbij een niet te onderschatten rol, maar hebben ook de WhatsApp-groepen inmiddels een zichtbaar positief effect.

Dat systeem waarbij burgers elkaar in verdachte situaties waarschuwen, draait sinds kort in alle vijf de Rucphense dorpen. "Die extra ogen blijven belangrijk", aldus de burgemeester.

Een ander belangrijk aspect is dat veel huishoudens de afgelopen tijd aandacht hebben besteed aan verbeteringen van hang- en sluitwerk.

Lees donderdag meer in BN DeStem

 1. Plan om Satudarah te verbieden 'is stemmingmakerij', zegt advocaat Brabantse leden

  Plan om Satudarah te verbieden 'is stem­ming­ma­ke­rij', zegt advocaat Brabantse leden

  BREDA – Het plan van het Openbaar Ministerie om motorclub Satudarah definitief in Nederland uit te bannen, valt onder het kopje ‘stemmingmakerij’. Dat is de reactie van Michael Ruperti, advocaat van enkele Brabantse members van Satudarah. Volgens de raadsman gaat justitie veel te ver met haar plannen. ,,Het is nogal wat om een motorclub aan te merken als een gestructureerde, criminele organisatie.”
 2. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

  Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

  UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
695 stemmen