Volledig scherm
© ANP

Gratis goud voor koper nieuwbouw Breda

BREDA Bewoners van de nog te bouwen woningen op het terrein van Drie Hoefijzers aan de kant van de Liniestraat, maken kans op een gratis plak goud van een vierkante meter in hun nieuwe huis.

Enige voorwaarde is dat zij het niet erg vinden dat onbekenden af en toe bij hen binnenstappen om het gouden vierkant te bewonderen.

De gouden plak is namelijk een openbaar kunstwerk. Op initiatief van de Bredase stichting Electron en in samenwerking met projectontwikkelaar AM Vastgoed, maakt kunstenaar Teun Welten het.

Hij ziet het als een soort experiment, waarbij verschillende vragen worden opgeworpen. Want wat betekent het gouden vierkant voor de waarde van het huis? Wordt het door de kunst meer of minder waard? Bovendien: hoe ingrijpend kan een vierkante meter zijn? Door het al aan te brengen tijdens de bouw, bepaalt het immers het karakter van de hele omgeving.

AM Vastgoed realiseert in het plangebied de komende jaren circa 270 woningen. Belangstellenden voor het gouden kunstwerk, kunnen nu al mailen naar info@electron.com. Met de kunstenaar bepaalt de koper later waar precies in huis het werk komt te liggen.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
25 stemmen