Volledig scherm
Parkeergarage onder de Nieuwe Markt © archieffoto BN DeStem

Goedkoper parkeren in Roosendaal verworpen

ROOSENDAAL - Een meerderheid van de gemeenteraad voelt er niets voor om het eerste uur parkeren in de garage onder de Nieuwe Markt in Roosendaal tijdelijk gratis te maken. Ondernemers zitten daar niet op te wachten, betoogde VVD-wethouder Cees Lok.

Het idee is misschien sympathiek, maar een meerderheid van de Roosendaalse gemeenteraad wilde er donderdagavond niet aan: er komt deze zomer géén tijdelijke verlichting van het parkeertarief in de garage onder de Nieuwe Markt ter compensatie voor de bouwoverlast die ondernemers en winkelend publiek momenteel ondervinden.

Motie
Een D66-motie om het eerste uur parkeren in de garage vanaf komende week tot eind september gratis te maken, werd weggestemd door de coalitiepartijen Roosendaalse Lijst, VVD, SP, CDA en de oppositiefracties GroenLinks en Partij Verhoeven. D66-leider Alex Raggers kreeg wel steun van VLP, PvdA, Nieuwe Democraten én CDA-raadslid Robert Breedveld die daarmee inging tegen de fractiediscipline.

Dat laatste was niet voor niets. De D66-motie was feitelijk een CDA-motie, uitgewerkt door Breedveld. Maar CDA-leider Sandra van den Nieuwenhof besloot de eigen motie ter elfder ure weer in te trekken, naar eigen zeggen omdat de fractie tot het besef kwam dat het parkeervoorstel 'onvoldoende doordacht' was.

D66, die de CDA-motie al van plan was om te steunen, diende hetzelfde voorstel vervolgens in onder D66-vlag. "Beter goed gejat dan zelf slecht bedacht", vond D66-voorman Raggers.

VVD-wethouder Cees Lok voelde er echter niets voor. Hij zei dat de ondernemers juist niet zitten te wachten op dat eerste uur gratis parkeren, omdat het publiek op die manier weer snel de stad wordt uitgejaagd.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen