Volledig scherm
Peuter Romy Roks is ondanks haar spierziekte een vrolijk meisje.

Goede doel: Lopen zal ze nooit kunnen, geld nodig voor rolstoelbus

ROOSENDAAL -Romy Roks (2) uit Roosendaal lijdt aan de spierziekte SMA type 2. Kruipen of lopen zal ze nooit kunnen. De rolstoel waar de kleine Romy momenteel in zit is eigenlijk te zwaar voor haar om zelf vooruit te duwen, vertelt haar vader André Roks.

"We hebben een elektrische rolstoel aangevraagd. Op haar peuterspeelzaal gaat ze leren hoe dat werkt. Dat kan even duren, maar kinderen leren gelukkig snel. Als ze het onder de knie heeft, mag hij mee naar huis."

Met die elektrische rolstoel in het vooruitzicht, moet er ook een speciaal busje aangeschaft worden. "Rolstoelbussen worden helaas niet vergoed", zucht André. En die bus is straks wel heel hard nodig. "We zijn blij dat ze de elektrische rolstoel krijgt, maar ze moet ook vervoerd kunnen worden. Romy is afhankelijk van ons. Als ze naar de peuterspeelzaal gaat, moeten wij haar brengen. Maar in een personenauto gaat dat niet", vertelt hij.

Bij twaalf bedrijven staat een collectebus voor Romy, maar het gewenste bedrag is nog lang niet bereikt. "Ons doel is 15.000 euro op te halen. Daarvan kunnen we een tweedehands bus kopen. Hoe oud hij is, maakt ons niet uit, als we haar maar kunnen vervoeren. Zonder rolstoelbus kan ze niet naar school, of we moeten haar elke dag met de taxi laten gaan. Het is belangrijk dat Romy deel kan uitmaken van ons gezin en dat we bijvoorbeeld met zijn allen een dagje weg kunnen", zegt André.

Doneren: dreamordonate.nl/7533-rolstoelbus-voor-romy

poll

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
120 stemmen