Volledig scherm

Gilze: Uitzetting Jessica dichtbij

GILZE - Leerkracht Luc Bul van basisschool De Bolster in Gilze meldt dat het gezin Ndikumana met moeder Aline, Jesscia (6) en Owen (4) waarschijnlijk donderdag wordt uitgezet naar Burundi. Bul vreest niets meer te kunnen doen.

Het gezin Ndikumana met moeder Aline, dochter Jessica (6) en zoontje Owen (4) wordt waarschijnlijk donderdag toch uitgezet naar Burundi.

Leerkracht Luc Bul van basisschool De Bolster in Gilze meldt dat. Bul maakt zich grote zorgen over het gezin dat nu al twee maanden in detentiecentrum Zeist verblijft. Alle procedures zijn gelopen: een beroep op een kinderpardon voor Jessica, een beroep tegen onrechtmatig verblijf in het detentiecentrum. Bul: "Het gezin lijkt nu echt uitgeprocedeerd. Donderdagavond gaat er vanaf Schiphol een vlucht naar Burundi. Het lijkt erop dat het nu echt voorbij is, we kunnen weinig meer doen."

Bul, die zich sinds 2014, toen hij Jessica in de klas had, inspant voor de familie, zegt geschokt te zijn: "Ik hoor dat het steeeds onveiliger wordt in Burundi."

Het gezin dat een paar maanden woonde op het azc Gilze maakte de afgelopen twee jaar een flinke omzwerving langs azc's in het land. De Tilburgs advocaat Michel Govers won voor het gezin zaken bij de rechtbank in Rotterdam en Zwolle.

De zaak 'Jessica' leidde tot Kamervragen, met name over de 'inbewaringstelling'.

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
723 stemmen