Volledig scherm
Burgemeester Giel Janssen.

Giel Janssen vertrekt als burgemeester van Halderberge omdat hij niet naar de gemeente verhuisde

HALDERBERGE - Giel Janssen vertrekt als burgemeester van Halderberge. Aanleiding is het feit dat hij geen woning kan vinden in de gemeente, een eis die de gemeenteraad heeft opgelegd.

“Sinds maart 2011 mag ik burgemeester zijn in de mooie gemeente Halderberge", schrijft Janssen in een verklaring. "In die jaren heb ik met zeer veel plezier dit werk mogen doen. Ik heb Halderberge zien doorgroeien naar een gemeente waar het voor inwoners goed toeven is. Alle vijf de kernen hebben hun eigen waarden en kracht steeds beter vorm kunnen geven. De gemeenteraad heeft vorig jaar terecht als eis gesteld dat ik in de gemeente moet komen wonen om voor herbenoeming in aanmerking te komen. Helaas en tot mijn zeer grote spijt is mij dat niet gelukt. Ik heb daarom besloten om mijn functie als burgemeester neer te gaan leggen.”

Janssen werd op 29 maart 2011 burgemeester van Halderberge en zou volgens artikel 71 van de gemeentewet vanaf 29 maart 2012 in de gemeente woonachtig moeten zijn. Hij woont echter in de gemeente Cromstrijen (Zuid-Holland), waar hij van 2006 tot 2011 burgemeester was. De gemeenteraad kan hiervoor ontheffing verlenen, maar de Halderbergse raad had wel een ultimatum gesteld. Voor 1 april 2016 moest hij in Halderberge wonen.Volgens Janssen lukt het hem maar niet om zijn woning te verkopen.

Wanneer Janssen exact stopt is niet bekend. In overleg met de Commissaris van de Koning wordt een datum bepaald.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
115 stemmen