Volledig scherm
Burgemeester Giel Janssen.

Giel Janssen: 'Ik vertrek met pijn in het hart als burgemeester van Halderberge'

OUDENBOSCH - Giel Janssen zegt het met grote overtuiging: "Als we de kans hadden gekregen ons huis in Numansdorp te verkopen, dan waren we binnen een maand naar Halderberge verhuisd. Dat was echt een fluitje van een cent geweest."

"Af en toe reden mijn vrouw en ik een rondje door de gemeente en de huizen die we op het oog hadden, staan nog steeds te koop. Helaas, het mocht niet zo zijn. Er zit een behoorlijke hypotheek op ons huis in Numansdorp, dus we wilden het per se eerst verkopen voordat er een handtekening onder een nieuw koopcontract werd gezet. Ik verdien een aardig salaris als burgemeester, maar dubbele lasten zou ik niet kunnen betalen. Zo simpel is het."

Janssen praat een dag na de bekendmaking dat hij na vijf jaar opstapt als eerste burger van Halderberge tamelijk ontspannen over zijn besluit. „Ik heb het hier zó naar mijn zin. Ik werk samen met een enthousiast team in een bijzonder fraaie gemeente. Maar ik begrijp en respecteer de eis van de raad dat ik voor 1 april 2016 een verhuisplicht had. Ik kan daar niet aan voldoen, dus stopt het voor mij.”

Het besluit om zelf op te stappen, nam hij vier weken geleden. „Ik zag het al langer aankomen natuurlijk en heb een gesprek aangevraagd met Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Daarbij is de eis van de raad uitgebreid aan bod gekomen. Na dit gesprek heb ik een knoop doorgehakt en besloten om te vertrekken. Met pijn in het hart.”

Lees zaterdag veel meer over het vertrek van Giel Janssen in BN DeStem

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
384 stemmen