Volledig scherm
© Thinkstock

GGD houdt online gezondheidsonderzoek onder 50.000 West-Brabanders

ETTEN-LEUR - De GGD West-Brabant begint 19 september met een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van West-Brabantse inwoners. 50.000 West-Brabanders van 19 jaar of ouder ontvangen een uitnodiging om online een vragenlijst in te vullen.

De vragen gaan onder andere over lichamelijke en psychische gezondheid, leefstijl, mantelzorg, zelfredzaamheid en het gebruik van zorg- en welzijnsvoorzieningen. GGD West-Brabant voert dit onderzoek eens in de vier jaar uit in opdracht van de West-Brabantse gemeenten.

Deelnemers kunnen de vragenlijst digitaal of schriftelijk invullen. Niet alle inwoners ontvangen een vragenlijst; deelnemers worden willekeurig gekozen uit de gemeentelijke basisadministratie. Personen die niet geselecteerd zijn, ontvangen dus geen vragenlijst en kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Uiteraard wordt de privacy van de gegevens beschermd.

De resultaten van het gezondheidsonderzoek worden in 2017 bekendgemaakt. Ze geven inzicht in de gezondheid en het welzijn van de West-Brabantse bevolking. Gemeenten gebruiken de cijfers voor het lokale gezondheidsbeleid. Op basis van de resultaten kunnen gemeenten en GGD’en gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren.

Alle GGD’en in de Nederland voeren dit Gezondheidsonderzoek uit en op dezelfde manier. Hierdoor kan GGD West-Brabant de resultaten met andere regio's vergelijken.

De GGD’en voeren dit onderzoek uit in opdracht van de gemeenten en werken hierin samen met GGD GHOR Nederland, het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen