Volledig scherm
© Stockfoto

Gezocht: Man die opengebroken kluis in Rucphen vond

ROOSENDAAL - Jan Martens uit Roosendaal was geschokt toen afgelopen zaterdag zijn hele huis was overhoop gehaald. De dieven waren kennelijk op zoek naar een snelle buit, want het enige wat ze hadden meegenomen was de kluis waar contant geld, sieraden van zijn vrouw, verschillende bank -en verzekeringspasjes en fietssleutels inzaten.

De politie werd meteen gebeld en de zaken werden geregeld met de verzekering. Martens en zijn vrouw dachten dat het hiermee klaar was totdat er maandag opeens werd aangebeld. Er stond een onbekende man aan de deur.

"Kan ik u helpen?", vroeg Martens. "Nou," zei de man. "Ik denk dat ik beter u kan helpen." Martens was verbaasd en hoorde het verhaal van de man aan. Hij vertelde dat hij met de hond over de Heimolendreef in Rucphen liep en iets vreemds in de sloot zag. Daar lag een opengebroken kluis met een etui waar nog verschillende bankpasjes en fietssleutels inzaten. De man besloot het etui eruit te halen en terug te brengen naar de eigenaar.

Martens was zo verbouwereerd door het hele voorval dat hij de man helemaal is vergeten te bedanken. Hij heeft al een oproep in de krantenrubriek 'Lezers helpen Lezers' geplaatst, maar er heeft zich nog niemand gemeld.

Het gaat om een iets oudere, kalende man met een zwarte auto. Merk en type onbekend. Hij woont waarschijnlijk in de buurt van de Heimolendreef in Rucphen en heeft een hond.

Mocht er een belletje gaan rinkelen na dit verhaal, neem dan contact op met de redactie via internet@bndestem.nl of laat het een bericht achter in de reacties.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
729 stemmen