Volledig scherm
Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen. Een persoon raakte gewond bij de landing bij Breda International Airport na een parachutesprong. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

Gewonde parachutist zat in organisatie Daylight, er ging iets mis bij dropping

BOSSCHENHOOFD - De man die vrijdag een ongelukkige landing maakte op Breda International Airport, was nauw betrokken bij de organisatie van het Daylight Festival, zaterdag op hetzelfde vliiegveld. Het dancefestival is om twaalf uur 's middags begonnen en gaat door tot 23.00 uur.

Als voorafje op het festival waren enkele mensen van het organiserende bureau Eye4Dance uitgenodigd vrijdagmiddag een tandemsprong te maken. Dat gebeurde met ervaren instructeurs van de Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) gestationeerd op het vliegveld.

Volgens havenmeester Charles Jacobs is er bij de dropping iets mis gegaan. "Kort voor de landing kreeg de parachute iets meer lucht mee, waardoor het koppel even omhoog ging en vervolgens harder omlaag schoot. Bij de landing plaatste de gastspringer zijn voet verkeerd, waardoor hij een botbreuk opliep."

Medische hulpdiensten en ook vliegveldpersoneel waren snel ter plaatse. Een geluk bij een ongeluk, zegt Jacobs omdat normaliter de parachutisten landingsplaatsen elders in West-Brabant hebben. "Alleen in uitzonderlijke situaties kan er geland worden op Breda Airport. Vanwege het op handen zijnde Daylight Festival wordt er tot zondagmorgen niet meer gevlogen op ons vliegveld."
  Jacobs had zaterdag nog contact met het slachtoffer. "Hij maakt het naar omstandigheden verder goed, baalt alleen dat hij niet op zijn eigen festival kan zijn."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
877 stemmen