Volledig scherm
S

'Gevoel van veiligheid in Roosendaal moet beter'

ROOSENDAAL - Dat de bedrijven en inwoners van Roosendaal hun gevoel van veiligheid belonen met een ruime 6, vinden burgemeester en wethouders te mager. Zij zien dit cijfer graag opgekrikt naar een 7,4.

Het Roosendaalse college laat in de jaarstukken van vorig jaar weten welke effecten het in 2018 wil bereiken. Daarvoor worden onderzoeken gebruikt zoals die regelmatig worden uitgevoerd, zoals van het CBS, UWV, maar ook de eigen bewonersenquête, bedrijvenenquête en de passantenenquête.

Gevraagd is bijvoorbeeld naar de klanttevredenheid; daar scoorde Roosendaal vorig jaar goed. De dienstverlening aan de balie van het gemeentehuis werd zelfs met een 8,5 beloond. Dat niveau willen B en W graag vasthouden in 2018.
Daarnaast moet het aantal Roosendalers met een baan omhoog van 63,6 naar 69 procent en het aantal huishoudens met een volledige bijstandsuitkering omlaag van 3,8 naar 3,0 procent.

In de ambitie van het college gaat het rapportcijfer van ondernemers voor het Roosendaalse ondernemersklimaat naar een 7, vorig jaar was dat een 6,4. Bij nieuwe ondernemers was het cijfer maar net voldoende; een 6,1.
Ook het aantal vroegtijdige schoolverlaters moet omlaag, van 145 naar 115 en het aantal werklozen jonger dan 27 jaar, van 318 naar 225.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
534 stemmen