Volledig scherm
© Thinkstock

Gevaarlijke situatie bij hennepkwekerij onder vloer woning, fundering uitgegraven

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - In Bergen op Zoom en Roosendaal zijn dinsdag op diverse plekken hennepkwekerijen gevonden. Bij een woning aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom werd een kwekerij onder de vloer aangetroffen. De fundering was volgens de politie uitgegraven waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan.

De politie had klachten gekregen van stankoverlast bij het pand. Een deel van de kwekerij was al geoogst. Er stonden nog 110 planten. In de woning was niemand aanwezig. De politie heeft de gemeente geïnformeerd over de gevaarlijke situatie die op het adres is ontstaan.

In een woning aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom werden 1008 hennepstekken en 220 moederplanten gevonden. Hier werd een verdachte aangehouden. Hij was de plantjes aan het verzorgen toen de politie op het adres onderzoek deed. 

Op de verdachte werd snelrecht toegepast: hij werd veroordeeld tot 120 uur dienstverlening. Verder is de huur van zijn woning opgezegd. De stroom werd illegaal afgetapt. De man moet de kosten aan het energiebedrijf vergoeden.

In een woning aan de Jan Dercksstraat in Bergen op Zoom had ook een hennepkwekerij gezeten. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf heeft de aansluitingen weer veilig gemaakt.

In Roosendaal stonden in een bedrijfsloods aan de Belder 393 hennepplanten. De stroom en het water werden illegaal afgetapt. Er was niemand aanwezig in het pand. De gebruiker van de loods moet zich later verantwoorden bij de rechter.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen