Volledig scherm
© Tom van der Put/Maric Media

Gestrande LPG-trein in Breda komend weekend weggehaald

BREDA - Op het spoor ten oosten van station Breda, tussen de Doornboslaan en de Kapittelweg, is op zaterdag 28 mei een goederenwagon met LPG gestrand. Dit weekeinde wordt de wagon gerepareerd.

Dit maakte de gemeente Breda dinsdag bekend.

Er bleek een defect aan het onderstel te zijn ontstaan waardoor de wagon niet verder kon rijden. De vervoerder besloot om de wagon tijdelijk te parkeren op een doodlopend stuk spoor.

De gemeente Breda is op maandag 30 mei door ProRail en de Brandweer Midden- en West-Brabant geïnformeerd.

Volgens de gemeente is er geen acuut gevaar voor reizigers of omwonenden als gevolg van deze situatie. De ketel van de wagon is onbeschadigd. Alleen de wielen en assen moeten vervangen worden door nieuwe exemplaren.

Er is door aanwezigheid van de wagon in stedelijk gebied wel sprake van een toegenomen risico en dus van extra waakzaamheid, aldus de gemeente. De wagon wordt volgens protocol om de acht uur gecontroleerd.

ProRail en vervoerder willen de herstelwerkzaamheden dit weekend uitvoeren waarmee de wagon alsnog van het Bredase spoor naar de eindbestemming kan rijden.

De werkzaamheden zullen 's nachts uitgevoerd worden en nemen naar verwachting zo'n acht tot tien uur in beslag. Voor de werkzaamheden hoeven er geen omliggende woningen te worden ontruimd.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen