Volledig scherm
ANP

Gerard Joling wil plaats afstaan aan 'ouwe mopperkont' Pierre Kartner

AMSTERDAM - Gerard Joling is best bereid om zijn plaats op het jubileumconcert van de Jostiband in de Ziggo Dome af te staan aan Pierre Kartner. Dat zegt de zanger donderdag in De Telegraaf.

"Pierre mag het ook doen, hoor", reageert Gerard nogmaals op de kritiek van Vader Abraham. "Als hij nou blijft zeggen dat hij zo graag voor de koning wil optreden, nou vooruit, dan staat Geertje zijn plek wel af hoor, dan moet hij het maar doen."

Kartner uitte afgelopen week zijn ongenoegen over het feit dat Gerard is gevraagd om tijdens het concert zijn lied Het kleine café aan de haven te zingen. Hoewel Gerard de zanger woensdag een 'mopperkont' noemde, snapt hij de kritiek ook wel. "Ik kan het me best voorstellen. Ik zou ook niet blij zijn als iemand anders gevraagd wordt om daar Zing met me mee te komen zingen."

Vader Abraham vindt het op zijn beurt jammer dat Gerard hem nu afschildert als een 'ouwe mopperkont'. "Dat ben ik helemaal niet, en ik heb ook helemaal nergens gemopperd over de gang van zaken. Ik heb alleen gezegd dat ik het jammer vind en dat ze mij ook hadden mogen bellen. Sterker nog: als Gerard kan aantonen dat ik ook maar ergens heb zitten klagen, dan krijgt hij van mij de muziekrechten van Het kleine café."

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen