Volledig scherm
Gerard de Baaij

Gerard de Baaij vertrekt als directeur van Business Centre Treeport in Zundert

Zundert - Gerard de Baaij stopt als manager van Treeport en directeur van Business Centre Treeport in Zundert.

Na 4,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Treeport, de belangenbehartiger in de boomkwekerijsector, heeft De Baaij beslist om te stoppen. De dubbelfunctie en de grote reisafstand tussen zijn woon- en werkplaats bleek een te zware belasting.

De Baaij heeft al zijn functies overgedragen aan interin manager Chantal van Kuyck. Er is bewust gekozen voor een interim-positie, omdat Van Kuyck beursmanager is van de vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert.

De komende periode zal het bestuur, de directie en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zich buigen over de juiste verdeling van de taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en dergelijke. De komende maanden zullen gebruikt worden voor het vinden van deze kandidaten. Dit gebeurt via een sollicitatieprocedure. Het doel is om binnen een half jaar tot een aanstelling te komen.

Ondertussen lopen de plannen voor Business Centre Treeport door. Langs de A16 op de grens van Nederland en België, wordt een 62 hectare groot terrein omgebouwd tot een centrum waar alles rondom boomteelt bij elkaar komt. De verwachting is dat de daadwerkelijke bouw in 2017 begint.

De boomteelt is een belangrijke sector voor Zundert. De sector is namelijk goed voor 40 procent van de werkgelegenheid in de gemeente.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
770 stemmen