Volledig scherm
© Thinkstock

Gepeperde nota voor voormalige Puttenaar voor thuiskweek van ‘tomaten’

PUTTE - Het kweken van 'waarschijnlijk' 146 wietplantjes op zolder komt een voormalige inwoner (43) van Putte te staan op 76 uur papiertjes prikken. Naast die taakstraf moet hij voor het verkregen voordeel uit zijn illegale activiteiten ruim 13.000 euro betalen.

En nog eens 900 euro aan Enexis voor het aftappen van elektriciteit. De politie viel zijn woning aan de Hamiltonlaan in Putte binnen op 7 mei 2014. Dat gebeurde tijdens een grote actie, waarbij in Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant veertien kwekerijen werden geruimd.

De man, die inmiddels in België woont, wond zich tijdens de eerdere zitting nogal op. De politie trof namelijk geen plantjes aan. Dat klopt, zegt het Openbaar Ministerie. Maar op de vliering werden wél vervuilde kweekbenodigdheden en 146 lege kweekpotten gevonden.

Bovendien was er een paar weken eerder een melding geweest bij Meld Misdaad Anoniem dat er een sterke wietlucht hing rond de woning. Ook werd een warmtemeting gedaan, waaruit bleek dat er een hittebron op zolder moest zijn.

De verdachte zelf zegt dat hij tomaten wilde kweken op zijn zolder.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen