Volledig scherm
© Thinkstock

Gênant gekissebis over motie in Woensdrechtse raad

HOOGERHEIDE - De Jeugdraad van Woensdrecht pleit er al jaren voor. Maar wie gaat er in de politieke arena aan de haal met de eer om een fietspadverlichtingsplan voor de buitengebieden van de gemeente Woensdrecht voor te stellen, met name voor drukke scholierwegen als de Antwerpsestraatweg? De regerende coalitie, bestaande uit VVD, CDA en ABZ? Of de oppositiepartij AKT?

Deze kwestie overvleugelde het debat over de inhoudelijke kant van het plan, waar iedereen in de raad - op kleine puntjes na - dinsdagavond overigens geen problemen mee had. Het verhoogt immers de verkeersveiligheid én de sociale veiligheid. Op de tafels van de raadsleden Woensdrecht lag een conceptmotie van AKT over het onderwerp. Maar alsof die lucht was, lanceerde ABZ-raadslid René Adriaansen het plan om in november met een motie te komen.

Aan de overkant ontplofte AKT-voorzitter Ludo Bolders zowat toen hij dit hoorde. „Ons concept van zo’n zelfde motie ligt voor uw neus. Waarom sluit u daar niet gewoon bij aan?”
Adriaansen wist zo gauw het antwoord niet. Waarop Bolders fel reageerde: „Ik weet wel waarom. De verkiezingen komen er weer aan! Wij hebben nota bene een half jaar geleden ook al een motie hierover ingediend. Die is toen door u verworpen. Waarom komt u er dan nu wél mee?”

„Omdat we nu meer financiële ruimte hebben”, gaf de ABZ-er ten antwoord. Bolders nam daar geen genoegen mee. VVD en CDA sloten zich af van het gekissebis en schaarden zich trouw achter hun coalitiegenoot. De oppositiepartijen D66 en PvdA hielden zich afzijdig. Waarop de voorzitter van de vergadering de knoop doorhakte: „Iedereen wil hetzelfde. Jullie moeten dan ook samen aan een motie gaan werken.”

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
84 stemmen