Protesten tegen de komst van achthonderd vluchtelingen uit Afghanistan die ondergebracht zijn in de plaatselijke kazerne.
Volledig scherm
Protesten tegen de komst van achthonderd vluchtelingen uit Afghanistan die ondergebracht zijn in de plaatselijke kazerne. © Raphael Drent

Gemist? Protesten door jongeren in Harskamp en Segers pleit voor minderheidskabinet

GemistVol onbegrip reageerde Nederland op het protest van zo’n 250 Harskampers, dinsdagavond voor de poorten van Schietkamp Harskamp waar gevluchte Afghanen zijn opgenomen. En ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft vanochtend bij informateur Mariëtte Hamer gepleit voor een minderheidskabinet. Dit zijn de belangrijkste nieuwsonderwerpen van woensdag 25 augustus.

  1. Kabinet luidt noodklok: opvangplekken asielzoekers raken op, gemeenten moeten plek creëren

    Kabinet luidt noodklok: opvangplek­ken asielzoe­kers raken op, gemeenten moeten plek creëren

    Binnen ‘enkele weken’ dreigt Nederland geen asielzoekers meer te kunnen opvangen. Nog afgezien van de stroom Afghanen stijgt het aantal asielzoekers uit andere landen snel. Het kabinet doet een beroep op gemeenten en provincies om ‘met urgentie’ meer opvangplekken beschikbaar te stellen. Ook wordt er al gewerkt aan grootschalige noodopvang in evenementenhallen en ‘paviljoens’ - tentenkampen - met ‘minimale voorzieningen’.