Volledig scherm

Gemeenteraad als toerist op pad in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Stadsgidsen willen raadsleden laten kennismaken met 'de rijke kwaliteiten van het centrum', als onderdeel van operatie binnenstad

Wie met een stadsgids op pad gaat, ziet Bergen op Zoom met andere ogen. En dat is precies waarom de stadsgidsen van de Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) volgende week maandag de gemeenteraad van Bergen op Zoom op sleeptouw nemen voor een wandeling door het historische centrum van Bergen op Zoom.

Om ze te laten zien hoe bijzonder juist die binnenstad met zijn monumenten is. Het initiatief van SBM is geen toeval.

De gemeenteraad denkt op dit moment volop na over wat er moet gebeuren met die kwakkelende binnenstad.

"Onze gidsen krijgen heel veel reacties van mensen die de monumenten bezoeken of meegaan met wandelingen. Wij denken dat dat waardevolle informatie is en dat de raadsleden veel van ons kunnen opsteken", zegt Ad Segers, voorzitter van SBM.

Niet alleen daarover willen de gidsen met de politiek praten. "Bergen op Zoom is heel onbekend. We krijgen steeds te horen: we wisten niet dat het zo mooi is", vertelt Segers.

Dat heeft de gidsen van SBM aan het denken gezet. "Wij denken dat er nog veel meer met de stad mogelijk is dan alleen de openstelling van de belangrijkste monumenten. En de historische wandelingen", legt Segers uit. "We moeten Bergen op Zoom verbijzonderen." 

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen