Volledig scherm

Gemeenteambtenaar steelt 21.000 euro van gemeente Rucphen

RUCPHEN - Een gemeenteambtenaar heeft 21.000 euro verduisterd uit de kas van de personeelsvereniging van de gemeente Rucphen. De ambtenaar, medewerkster bij de financiële afdeling, was penningmeester van de personeelsvereniging van de gemeente. De gemeente deed gisteren aangifte bij de politie.

De verduistering kwam aan het licht door een interne controle, waaruit bleek dat voor een aantal transacties geen verantwoording kon worden afgelegd. ,,Het ging om kleine bedragen die dusdanig waren verwerkt dat het niet meteen opviel. Ze had bepaalde transacties ook weggepoetst", vertelt gemeentewoordvoerder Agnes Bogers. ,,De kascontrole gebeurde jaarlijks door andere leden van de vereniging, maar dat gebeurde steekproefsgewijs. En er is altijd een bepaald onderling vertrouwen."

Argwaan

Toch ontstond er op een gegeven moment argwaan, waarna een nader onderzoek werd uitgevoerd. Uit dat onderzoek bleek dat de medewerkster vier jaar lang regelmatig geld had verduisterd van de rekening van de personeelsvereniging. Er is geen geld verduisterd van de gemeente zelf.

Bogers wilde niets zeggen over de omstandigheden van de medewerkster en de reden voor de verduistering. ,Maar iemand die zoiets doet heeft meestal geen tonnen op de bank staan." Wel wilde de woordvoerder kwijt dat de ambtenaar al langer dan tien jaar in dienst was van de gemeente Rucphen en dat zij niet uit de gemeente afkomstig is. Het is onbekend waaraan de ambtenaar het geld heeft besteed.

Ontslag

De medewerkster is inmiddels geschorst. ,,We zijn nu aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor ontslag", aldus de woordvoerder.

Schade

De personeelsvereniging wil bij de rechter vergoeding eisen van de geleden schade. "Ze proberen elke euro terug krijgen." De gemeente Rupchen kent geen verplicht lidmaatschap van de personeelsvereniging. Ambtenaren die lid zijn, betalen daarvoor 5 euro per maand. De vereniging heeft op dit moment 90 leden.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
88'
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
85'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
42'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
705 stemmen