Volledig scherm

Gemeente Woensdrecht verplicht statushouders te integreren met nieuw middel: de strippenkaart

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht werpt een nieuw middel in de strijd om statushouders te verplichten tot integratie: de strippenkaart.

Statushouders in de gemeente Woensdrecht krijgen een strippenkaart. Telkens als ze een evenement of iets dergelijks in de eigen woonomgeving hebben bijgewoond, telt dat voor één strip. Is de strip vol, dan komen zij in het bezit van de participatieverklaring die vanaf volgend jaar verplicht onderdeel is van het inburgeringsexamen.

De strippenkaart oftewel participatiekaart is een pilot die één jaar duurt. Wat er op de strippenkaart komt te staan is nog niet bekend. ,,Dat laten we aan Woensdrechtse verenigingen, maatschappelijke organisatie en ondernemers over", legt wethouder Lars van der Beek (sociale zaken) uit. Op de kaart staan een aantal kerndoelen gemeld die het kennismaken met de eigen omgeving moeten bevorderen. ,,Deze moeten ertoe bijdragen dat de statushouders verder integreren in de Woensdrechtse samenleving en kennis maken met de plaatselijke cultuur." Hoeveel strippen de kaart gaat bevatten, is ook nog niet bekend. "Dat ligt aan het aantal initiatieven die wij binnen krijgen", zegt Van der Beek. De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar aan organisaties die een geschikt initiatief voordragen.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen