Volledig scherm
© Erna Lammers

Gemeente Woensdrecht: bezuiniging op de onkruidbestrijding was een foute inschatting

HOOGERHEIDE - De onkruidbestrijding in de gemeente Woensdrecht gaat weer terug naar een hoger niveau. Dat werd donderdagmiddag met een ruime meerderheid besloten in de Woensdrechtse gemeenteraadsvergadering

In 2014 besloot de gemeenteraad in het kader van de bezuinigingen om minder aan onkruidbestrijding te doen. De raad is geschrokken van de gevolgen van dit besluit nu het onkruid overal welig tiert. "Dat we de onkruidbestrijding konden verlagen was een foute inschatting," gaf ABZ fractievoorzitter Rainier Schuurbiers gistermiddag ruiterlijk toe.

ABZ diende samen met coalitiepartijen VVD en CDA een motie in om de onkruidbestrijding vanaf 2017 weer terug te brengen naar zelfs een niveau hoger dan het in 2014 was. En als dat niet lukt toch zeker naar het niveau 2014," vulde Schuurbiers aan. De motie kreeg raadsbrede steun.

Het gaat voorlopig om alleen het onkruid op de verharde wegen, maar in de toekomst moet het onkruid in en om de plantsoenen ook worden bestreden. Het onkruidvrij maken van de verhardde wegen heeft volgens Schuurbiers de hoogste prioriteit. "Als je niet snel actie onderneemt gaan de wegen kapot," merkte hij op.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
523 stemmen