Volledig scherm
© Thinkstock

'Gemeente Steenbergen, neem initiatief over Sunclasspark in Nieuw-Vossemeer'

NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN - Er komt een hoger beroep over Sunclasspark. De advocaten zijn het over één ding eens: de gemeente moet een oplossing bieden.

De houding van de gemeente Steenbergen helpt niet echt in de zaak Sunclasspark, zegt Werner Lindhout. Hij is advocaat van een groep, voornamelijk Duitse, recreanten op het Nieuw-Vossemeerse vakantiepark. „De gemeente zegt: het is niet ons probleem. Jullie moeten maar met een oplossing komen.” Arno de Brouwer, advocaat van enkele huiseigenaren, onder wie glastuinders, is het met Lindhout eens. „Doe eens wat gemeente”, vindt hij.

„Het is een bestemmingsplan uit 1982. Dat mag onderhand wel eens vervangen worden.” De gemeente moet het voortouw nemen en een besluit nemen, vinden de advocaten. Over wat wel mag. En wat niet op het park. Vorige week maakte de gemeente bekend meer te gaan handhaven op Sunclass. Dat moet van de rechter. De gemeente moet nu niet alleen controleren op de huisvesting van maximaal één huishouden per huisje, maar ook op permanente bewoning.

De gemeente legt zich neer bij de uitspraak, beide advocaten gaan om verschillende redenen in hoger beroep. 

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Poll

Het is de hoogste tijd voor die geldinjectie voor veiliger verkeer.

Het is de hoogste tijd voor die geldinjectie voor veiliger verkeer.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
473 stemmen