Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

Gemeente Breda verliest rechtszaak rond sluiting bordeel

BREDA - De gemeente Breda heeft bij de rechtbank in Breda een nederlaag geleden in de al jaren durende juridische strijd rond de sluiting van Club Reeperbahn, het bordeel aan de Belcrumweg. 

De vrouw van de eigenaar van het bordeel, Hanane Beyd, liet de in 2013 gesloten club vorig jaar op haar naam zetten en vroeg bij de gemeente een exploitatievergunning aan om opnieuw open te kunnen gaan. Maar de gemeente vertrouwde het zaakje niet en weigerde de vergunning. Ze was bang dat in werkelijkheid niet de vrouw maar anderen de club opnieuw zouden gaan runnen.

Daarom werd het landelijk Bureau Bibob ingeschakeld dat onderzoekt of (horeca)ondernemers mogelijke criminele banden hebben.

Op basis van het rapport dat dit bureau uitbracht besloot de gemeente de vergunning definitief niet te verlenen. Volgens de gemeente zou de echtgenoot van Beyd en diens vader nog steeds bij de club betrokken zijn. En juist onder hun bewind werd in 2013 bij twee controles in de club vastgesteld dat er meisjes in het bordeel werkten die niet over de vereiste papieren beschikten. Het bordeel werd daarop gesloten en de exploitatievergunning ingetrokken.

Maar de rechtbank zegt nu dat er geen bewijzen zijn dat Beyds man en schoonvader nog bij de club betrokken zijn. Het rapport dat Bibob uitbracht, wijst daar volgens de rechtbank in ieder geval niet op.

Daarom moet de gemeente, in casu de burgemeester, een nieuw besluit nemen over de aangevraagde exploitatievergunning. Volgens de advocaat van Beyd, mr. Corne Spitters, kan dat niet anders betekenen dan dat ze alsnog de vergunning krijgt. ,,Er zijn namelijk indertijd geen andere redenen aangevoerd voor de weigering. Dus ik ga er vanuit dat ze de vergunning alsnog krijgt en de zaak opnieuw kan.''

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen