Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Gemeente Breda geeft groen licht voor demonstratie Pegida op het Kasteelplein

BREDA - De gemeente Breda heeft Pegida toestemming gegeven om te demonstreren in Breda. De organisatie die tegen islamisering en de komst van economische vluchtelingen is, wil op zaterdag 18 juni een protestbijeenkomst houden op het Kasteelplein. 

De bijeenkomst kan doorgaan op het Kasteelplein, meldt Edwin Wagensveld van Pegida. "Op het Kasteelplein zijn eerst twee of drie sprekers, waarna we een route door de stad gaan lopen." Waar die tocht langs voert, houdt Pegida, om tegendemonstranten niet in de kaart te spelen, voor zich.

De gemeente Breda heeft de melding van de demonstratie binnen gekregen en ziet geen redenen om hem niet door te laten gaan.

Inmiddels is aangekondigd dat er een tegendemonstratie is te verwachten van 'Laat ze niet lopen'. Bredanaar Peter Schouten maakte daarnaast bekend dat hij de Pegida-demonstratie aangrijpt om, als gebaar richting de nieuwkomers, 'free hugs' uit te delen.

Wagensveld weet trouwens niet hoeveel mensen Pegida kan verwachten in Breda. "Vaak spelen berichten in de media een belangrijke rol." Bij veel nieuws over vluchtelingen, is de opkomst groot. Wagensveld hoopt dat er tussen de 100 en 250 mensen komen.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen