Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam
Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Gemeente Breda geeft groen licht voor demonstratie Pegida op het Kasteelplein

BREDA - De gemeente Breda heeft Pegida toestemming gegeven om te demonstreren in Breda. De organisatie die tegen islamisering en de komst van economische vluchtelingen is, wil op zaterdag 18 juni een protestbijeenkomst houden op het Kasteelplein. 

De bijeenkomst kan doorgaan op het Kasteelplein, meldt Edwin Wagensveld van Pegida. "Op het Kasteelplein zijn eerst twee of drie sprekers, waarna we een route door de stad gaan lopen." Waar die tocht langs voert, houdt Pegida, om tegendemonstranten niet in de kaart te spelen, voor zich.

De gemeente Breda heeft de melding van de demonstratie binnen gekregen en ziet geen redenen om hem niet door te laten gaan.

Inmiddels is aangekondigd dat er een tegendemonstratie is te verwachten van 'Laat ze niet lopen'. Bredanaar Peter Schouten maakte daarnaast bekend dat hij de Pegida-demonstratie aangrijpt om, als gebaar richting de nieuwkomers, 'free hugs' uit te delen.

Wagensveld weet trouwens niet hoeveel mensen Pegida kan verwachten in Breda. "Vaak spelen berichten in de media een belangrijke rol." Bij veel nieuws over vluchtelingen, is de opkomst groot. Wagensveld hoopt dat er tussen de 100 en 250 mensen komen.

Poll

Er zijn nóg hogere boetes nodig voor mensen die verboden bijeenkomsten organiseren of bezoeken.

Er zijn nóg hogere boetes nodig voor mensen die verboden bijeenkomsten organiseren of bezoeken.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
1405 stemmen