Volledig scherm
© Martin Ommering

Gemeente Bergen op Zoom zet streep door plan hondenschool, raad aan zet

BERGEN OP ZOOM - Als het aan de gemeente Bergen op Zoom ligt, komt er geen hondensportcentrum aan Het Laag.

Volgens B en W passen de plannen niet in het geldende bestemmingsplan.

Volgens het college wordt het hondensportcentrum onder andere veel te groot, levert het teveel lawaai op en zorgt het voor te veel publiek en verkeer in het gebied. "In plaats van een kwalitatieve impuls dreigt er verdergaande verrommeling van het gebied", zo oordeelt het gemeentebestuur.

Reden voor het college om verdere medewerking te weigeren. Wethouder Ad Coppens: "Het is echt niet zo dat we helemaal niks willen, maar de plannen zijn simpelweg te groot."

De plannen voor een hondenschool spelen al een tijdje. Agrariërs Jos en Jacqueline van Vlimmeren wil hun terrein – in de zomer nodig voor het verwerken van zonnebloemen – in de winter gebruiken als hondenschool. De gemeente is daar van meet af aan kritisch op geweest. Ook omwonenden kwamen in verzet. Die kou is uit de lucht gehaald door een mediator.

Jacqueline van Vlimmeren spreekt van 'een domper'. Verder wil ze niet reageren. Dat is een van de afspraken die in het kader van mediation met omwonenden is gemaakt.

Toch is de hondenschool geen gelopen race. De raad kan besluiten het bestemmingsplan te wijzigen, waardoor de plannen wél passen. De raad bespreekt de kwestie vanavond. Van Vlimmeren wil daar niet op vooruit lopen. "We gaan ons eerst beraden over hoe nu verder."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen