Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Bergen op Zoom wil veiligere website

BERGEN OP ZOOM -  Het college van B en W erkent dat de veiligheid van de gemeentelijke website beter kan.

In een brief naar de BSD-fractie zeggen ze bepaalde 'open standaarden' in de toekomst te willen ondersteunen.

Vorige week vrijdag berichtte deze krant over een onderzoek uitgevoerd door internet.nl - een platform opgezet door onder andere het Ministerie van EZ, waaruit bleek dat de gemeente Bergen op Zoom zwaar onvoldoende scoorde op het gebied van veiligheid. BSD stuurde daarop een brief naar het college, die nu dus met een reactie is gekomen.

"Informatiebeveiliging vinden wij een belangrijk onderwerp", schrijft het college. Volgens het college zijn er bepaalde richtlijnen waar aan gehouden moet worden, maar 'het is nooit mogelijk om alles in een keer op te pakken'.

In de brief worden meerdere standaarden als DNSSEC en TLS genoemd, die ervoor moeten zorgen dat het internet verkeer tussen de inwoner en gemeente beter beveiligd zijn. Deze worden nu nog niet ondersteund, maar worden met voorrang aangepakt, aldus het college. Tegelijktertijd vragen ze wel om geduld.

"Bij het niet goed uitvoeren van deze standaarden lopen we het risico dat e-mail en/of onze website niet meer bereikbaar zijn, vandaar dat dit zorgvuldig moet gebeuren."

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen