Volledig scherm
Volgens Marco de Jongh zijn er scheuren in zijn woning ontstaan tijdens archeologisch onderzoek op het terrein achter zijn huis. Hij wil dat de gemeente de schade vergoedt. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Gemeente Bergen op Zoom door het stof en vergoedt schade toch

BERGEN OP ZOOM - Twee bewoners van de Meeussenstraat die beweren dat er bij archeologische werkzaamheden op het achterliggende sportveld schade aan hun woningen is ontstaan, krijgen die toch vergoed van de gemeente Bergen op Zoom.

Daarnaast kunnen andere omwonenden die geklaagd hebben binnenkort een bloemenbon van de gemeente verwachten.

Volgens Bergenaar Marco de Jongh is er bij dat werk een veel te zware machine ingezet. Door de trillingen van dat apparaat zouden er scheurtjes in zijn woonkamer en in de buitenmuur van zijn loods zijn ontstaan. Ook een ruit in de garage raakte beschadigd. Dat kost volgens hem zo'n 743 euro. Zijn buren zouden 360 euro kwijt zijn aan reparaties.

Hoewel de gemeente nog steeds van mening is dat die schade niet door die trillingen is ontstaan, gaat ze toch overstag. "We blijven er bij dat het niet bewezen is dat die scheuren ook echt door dat werk zijn ontstaan, maar we gaan hier niet moeilijk over doen", zegt een woordvoerder.

De gemeente trekt wel het boetekleed aan over de communicatie rond het project. Bewoners werden vooraf niet gewaarschuwd over het werk. Omwonenden baalden daarvan, want zij hadden geen tijd om een nulmeting op hun eigen huis uit te voeren. "We zijn in het voortraject niet zorgvuldig geweest, dat trekken we ons wel aan", aldus de zegsman.

De gemeente keert de bedragen zoals een expertisebureau die onlangs vaststelde: 705 euro voor De Jongh en 225 voor zijn buren. De Jongh is tevreden: "Blij dat het zo is opgelost."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen