Volledig scherm
Manuela van der Heijden uit Roosendaal doet mee aan Heel Holland Bakt © Heel Holland Bakt

Gelukt! Verbaasde Manuela is 'meesterbakker van de week'

ROOSENDAAL - Stomverbaasd, totaal overrompeld, was ze. Maar het is Manuela van der Heijden gelukt! Dik verdiend ook. De Roosendaalse bakkersdochter werd zondagavond in de derde aflevering van Heel Holland Bakt uitgeroepen tot ‘meesterbakker van de week’.
 

Terwijl de Haagse Annemarie in de eerste twee weken van het populaire tv-programma met de meestereer ging strijken, was Manuela zondag de meest constante en daarmee de onbetwist beste broodbakker. Haar zeven concurrenten grossierden in wisselvallige prestaties, al leek het er even op dat Marcel (heeft veel verstand van smartphones) als weekwinnaar uit de bus zou komen.

Niet dus. Het moet gezegd dat onze Manuela al bij de eerste opdracht een verpletterende indruk maakte, in elk geval op mij. Ooit gezien dat een bakker bloempotten met deeg in de oven schuift? En het deeg vervolgens met een maatbeker als gieter water geeft? Nou, ik niet.

De opdracht was: maak een bloembrood, dat wil zeggen een brood in de vorm van een bloem. Terwijl Amsterdammer Alper zichzelf al voor de jurering op de borst klopte vanwege zijn glanzende zonnebloembrood, werkte Manuela stug door en presenteerde een indrukwekkende stellage met, jawel, een paar prachtige bloembroden op stengel in bloempot. Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden waren verguld met het ‘mooie deeg’, maar misten toch wat kruiden en specerijen. Het is ook niet gauw goed.

Bij de technische opdracht – bak een vlechtbrood met zes strengen – sloegen de zenuwen pas echt toe. Het hele bakkersgilde vocht eerst met vlechten van plastic en folie, tot Manuela schoon genoeg had van al het gepruts en op luide toon riep dat ze ermee ging stoppen. „Weg ermee!” Ik zat meteen stijf rechtop voor de buis, dacht dat de Roosendaalse linea recta de baktent uit zou rennen, maar Manuela bedoelde dat ze gewoon met écht deeg ging stoeien.

Denk dat er voor de Roosendaalse een finaleplek in zit. Annemarie en Alper hebben nog lang niet gewonnen!

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen