Volledig scherm
Bij de invallen werd een aanzienlijk bedrag in contanten aangetroffen. © FIOD

Geld en vuurwapens aangetroffen in Sint Willebrord bij witwasonderzoek door FIOD

SINT WILLEBRORD -De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen verricht in twee woningenin Sint-Willebrorden een safeloket. Het betreft een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen.

Tijdens de actie, die meerdere uren duurde,zijn bijna 30.000 euro cash geld, ruim 2 tonvermoedelijk vals geld en vuurwapens in beslag genomen. Er zijn bij de actietwee verdachten aangehouden.

De hoofdverdachte is een 53–jarige ondernemer. De medeverdachte is een 67-jarige man die waarschijnlijk werd gebruikt als katvanger.

Het vermoeden bestaat dat de hoofdverdachte honderdduizenden euro’s heeft witgewassen via een in het buitenland gevestigde vennootschap. De FIOD heeft beslag gelegd op administratie en digitale bestanden.

Bij de doorzoekingen werden ook dure horloges en sieraden, twee auto’s waaronder een Mercedes AMG en een zeer dure tv in beslag genomen. Daarnaast werd ook beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen.

Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
725 stemmen