Volledig scherm
© Thinkstock

Geld- en overlastbesparende verjongingskuur asfalt oorzaak verkeersinfarct Oosterhout

OOSTERHOUT - De wegwerkzaamheden die zaterdag voor een verkeerschaos hebben gezorgd rond Oosterhout betroffen het aanbrengen van een revolutionair middel om asfalt te 'verjongen'. Het gaat om een nieuwe 'crème' die is aangebracht op een stuk van 8 kilometer op de A27 tussen Breda en Oosterhout.

Het goedje repareert scheurtjes en gaatjes en verlengt zo de levensduur van het zoab. Rijkswaterstaat zegt dat de asfaltlaag daardoor 3 tot 4 jaar langer meegaat, wat flinke kosten bespaart en beter is voor het milieu.

De verjongingskuur zorgt volgens de wegbeheerder ook voor minder verkeersoverlast. Wegen hoeven minder snel voor langere tijd te worden afgesloten voor het vervangen van de hele asfaltlaag. Zaterdag ontstonden er door de verjongingskuur wel files op de snelweg en liep ook het verkeer in delen van Oosterhout vast. De nieuwe methode is ontworpen door bouw- en wegenbedrijf Heijmans uit Rosmalen. De Technische Universiteit in Delft en TNO hebben daarbij geholpen.

Door werkzaamheden loopt het verkeer op de A27 heel het weekend vertraging op tussen knooppunt Sint Annabosch en afrit 19 bij Oosterhout. De weg is hier tot maandagochtend gesloten.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
1'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
4'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
655 stemmen