Volledig scherm
Aidan laat van zich horen in Het Markiezenhof. foto Merijn Sitsen

Gelauwerd PopMonument in Bergen op Zoom pakt dit jaar nog groter uit

  BERGEN OP ZOOM - In het weekend van 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen. In Bergen op Zoom wordt het openstellen van bijzondere monumentale plekken gecombineerd met kunst en popmuziek.

'Verrassende acts op iconische erfgoedlocaties', zoals het in het persbericht wordt omschreven. "Bergen op Zoom heeft heel veel monumenten", zegt Gertjan de Koster, zakelijk leider van het ook in een monument gevestigde poppodium Gebouw-T en nauw betrokken bij de organisatie van PopMonument.

"Het initiatief is uitgegaan van een groep jonge vrijwilligers, nadat de Popronde voor de stad afhaakte. Het idee was om bijzondere, nieuwe acts op bijzondere plekken te presenteren, en dat voor een brede doelgroep. Eigengereide indiepop, electro, urban en singer-songwriters, maar ook een paar gelauwerde artiesten. Voor mensen die normaal niet zo snel een monument binnenstappen en voor mensen die dat wel doen, maar net zo goed de nieuwe ontwikkelingen in de muziek volgen."

Lees vrijdag meer over PopMonument in BN DeStem

 1. Plan om Satudarah te verbieden 'is stemmingmakerij', zegt advocaat Brabantse leden

  Plan om Satudarah te verbieden 'is stem­ming­ma­ke­rij', zegt advocaat Brabantse leden

  BREDA – Het plan van het Openbaar Ministerie om motorclub Satudarah definitief in Nederland uit te bannen, valt onder het kopje ‘stemmingmakerij’. Dat is de reactie van Michael Ruperti, advocaat van enkele Brabantse members van Satudarah. Volgens de raadsman gaat justitie veel te ver met haar plannen. ,,Het is nogal wat om een motorclub aan te merken als een gestructureerde, criminele organisatie.”
 2. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

  Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

  UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
695 stemmen