Volledig scherm
© Thinkstock

Gegijzeld, gekleineerd en mishandeld in Bredase loods

BREDA / ETTEN-LEUR - Een man uit Wernhout zou onlangs urenlang zijn vastgehouden in een Bredase loods, waarbij hij werd mishandeld en met de dood werd bedreigd. De vermoedelijke daders zitten vast: zij werden gepakt toen ze in een door de politie opgezette val trapten, in Etten-Leur.

De recherche in Breda is op het spoor van een vermoedelijk zware afpersingszaak in het hennepcircuit. Daarbij zou een 31-jarige bewoner van Parc Patersven in Wernhout urenlang zijn gegijzeld en gekleineerd en wreed zijn mishandeld door een criminele groepering uit Breda en omgeving. Dat blijkt uit onderzoek door BN DeStem.

In een loods aan de Rudonk in Breda werd het slachtoffer naar zijn zeggen urenlang gestompt en geslagen, dreigden zijn folteraars hem te executeren met een pistool op het hoofd - waarbij de man zelf moest aftellen - werd hij kaalgeschoren en kreeg hij opdracht een vinger met een tang af te knippen, wat uiteindelijk toch niet hoefde.

Wietplantage
De wraakactie volgde op de ontdekking van een wietplantage van de hennepbende in de woning van het slachtoffer en zijn gezin. De vader zou door de groep zijn gedwongen mee te werken aan de wietteelt als afbetaling van een geldboete van vele duizenden euro's. Die straf was hem opgelegd na de ontdekking van een eerdere plantage in een woning waarop hij volgens de verdachten beter had moeten letten.

Het slachtoffer werd uiteindelijk vrijgelaten uit de bedrijfsloods nadat hij had beloofd de bende elke week honderden euro's af te betalen. De doodsbange man deed echter aangifte bij de politie. Die kwam meteen in actie. Ze hield verdachten in de gaten en zette een val.

Arrestatieteam
Die val klapte op woensdagavond 14 september dicht, bij de betaling van de eerste termijn door het slachtoffer op een parkeerterrein bij de McDonald's in Etten-Leur. Diverse bezoekers waren getuigen van deze snelle politieactie.

In totaal werden die avond zes mannen en een vrouw aangehouden door arrestatieteams in Etten-Leur, de loods aan de Rudonk en twee auto's die enkele honderden meters verderop werden klemgereden op de Koeienweide en de de Essendonk in Breda.

De recherche is ruim een dag bezig geweest met sporenonderzoek. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten vorige week verlengd.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Tiësto wordt vijftig, maar kan nog jaren mee als top-dj

Tiësto wordt vijftig, maar kan nog jaren mee als top-dj

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
381 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
1203 stemmen