Volledig scherm
Kunstroute Geertruidenberg. © Martijn Schraven

Geertruidenberg getrakteerd op diversiteit aan kunstGEERTRUIDENBERG - Geertruidenberg werd afgelopen weekend getrakteerd. Het leverde een bijzondere diversiteit op aan exposities. Daarnaast was er in cultureel centrum De Schattelijn een verzameling Jheronimus Bosch-inspiraties, gemaakt door verschillende deelnemende kunstenaars.

Veertien locaties, tweeëndertig kunstenaars. Hierop werden de bezoekers aan de Kunstroute Voor beeldend kunstenaar Elly Dunnewold was het jaarlijks wisselende thema een dankbaar onderwerp om mee aan de slag te gaan.

"Jeroen Bosch, maar ook iemand als Vincent van Gogh, waren mensen die in hun tijd, op hun manier, zich uitte tegen de asociale wantoestanden in de wereld. Bosch gaf de mensen weer in al hun aardige én onaardige facetten.” Bij haar overige werk gaf ze afgelopen weekend tekst en uitleg in de Gewelfkelder aan de Markt. "Ik wilde alleen meedoen als ik een mooie ruimte kon krijgen. Die heb ik, vind ik. Liever exposeer ik twee keer per jaar dan dat ik raf-raf werk lever. Kwaliteit boven kwantiteit.”

Er is onder de deelnemende kunstenaars grote bewondering voor elkaars werk. "Ben je al bij André Cardol geweest? Die moet je echt zien,” adviseert Dunnewold. Daar aangekomen tipt deze net het echtpaar Van Tellingen om eens een kijkje te nemen bij Petra Jacobs.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
851 stemmen