Volledig scherm
© Ramon Mangold / Pix4Profs

Geertruidenberg gaat voor behoud van zwembaden De Schans en Ganzewiel

GEEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg gaat voor het behoud van de twee zwembaden: De Schans (Geertruidenberg) en Ganzewiel (Raamsdonksveer).

De afgelopen maanden werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de toekomst van de zwembaden. Diverse scenario's werden bekeken, zoals een combibad (deels overdekt) of een zwemparadijs. Ook hield de gemeente een enquête onder de inwoners.

"Daaruit is gebleken dat onze inwoners de beide zwembaden heel erg waarderen", zegt wethouder Bert van den Kieboom. "Ook zijn in de buurt diverse luxe zwemvoorzieningen, zoals De Kurenpolder. Bovendien is een combibad gewoon te duur, klaar."

Eerder gaf ook zwembadmanager Arie Eikelenboom aan dat de scenario's waarop de gemeente zinspeelde erg kostbaar waren. Daarom gaan B en W voor behoud van De Schans en Ganzewiel. De bedoeling is dat de baden een kleine upgrade krijgen, met extra recreatieve faciliteiten als glijbanen.

Het behouden van De Schans en Ganzewiel is een advies van B en W richting de gemeenteraad. Deze heeft in oktober tijdens de raadsvergaderingen de beslissende stem.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen