Volledig scherm
© Thinkstock

Geen steun voor 'tegel eruit, plant erin' in Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Tegel eruit, plant erin. GroenLinks dacht een leuk plan te hebben om verstening van tuinen in de gemeente Geertruidenberg tegen te gaan, maar kreeg hiervoor tijdens de laatste raadsvergadering net geen meerderheid. In eerste instantie staakten de stemmen: er was sprake van een gelijkspel.

GroenLinks wilde 50.000 euro reserveren, ook moest bekeken worden op welke manier het waterschap zou kunnen bijdragen. De gemeente zou dan planten of struiken verstrekken, in ruil voor stenen.

Het geld komt uit het rioolpotje. Geertruidenberg heeft namelijk een overschot van 750.000 euro. Tommie Mertens (D66) zag wel wat in het plan. "Er moet in de toekomst meer water via het riool afgevoerd worden, er is een kans op hogere waterstanden. En dan moeten er weer waterbergingen aangelegd worden."

"Een mooi initiatief, maar een financieel risicovol verhaal", stelde Frans Eijkhout (Uw Drie Kernen). "Ik zie veel meer in bijvoorbeeld grindkoffers. Je kunt ook water afvoeren met goten tussen het straatwerk." Uiteindelijk werd het voorstel van GroenLinks met een nipte meerderheid verworpen.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
566 stemmen