Volledig scherm
© stock.xchng

Geen Polen en geen permanente bewoning op Buitenplaats Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Geen hotel in het hoofdgebouw, geen permanente bewoning van de recreatiewoningen. En vooral geen arbeidsmigranten als gasten op de Buitenplaats Bergen op Zoom. Dat zijn de keiharde voorwaarden die de gemeente Bergen op Zoom stelt in het bestemmingsplan voor de Buitenplaats Bergen op Zoom, het plan voor een recreatiepark op de voormalige camping Heidepol, op de grens van de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal.

De buurt kwam er eerder tegen in opstand, bewoners vreesden voor overlast. De gemeente reageert nu met scherpere regels voor wat wel mag en wat niet.

Maar de omwonenden blijven voorlopig sceptisch zegt woordvoerder Linda van Gastel: "Er is gedeeltelijk naar ons geluisterd."

Ze zegt dat de buurtbewoners, zowel Bergenaren als Roosendalers, blij zijn met het feit dat er geen hotel komt, geen permanente bewoning en dat arbeidsmigranten er niet mogen verblijven.

"Maar we willen eerst alle achterliggende stukken van het bestemmingsplan goed gelezen hebben voordat we een echt oordeel kunnen vellen."

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
527 stemmen